Sarah Bernhardt kake (lavkarbo / keto versjon)

Sarah Bernhardt kake (lavkarbo / keto versjon) En klassiker – og like god som lavkarbo / keto Næringsinnhold per 100g Karbohydrater 7g Net karbohydrater 0g Fett 40g Protein 9g kcal 435 Tips For sjokoladekremen er det smart å lage en lake av søtningsmidlene. Da kan du gjøre dette før du blander det sammen med smøret. […]

Sarah Bernhardt kake (lavkarbo / keto versjon)

En klassiker – og like god som lavkarbo / keto

Porsjoner

20 porsjoner

Tid

20 – 40 min

Nivå

Middels

INGREDIENSER

  • Bunn
  • 300 g mandler

  • 100 g hasselnøtter

  • 60 g Sukrin Gold

  • 3 ts bakepulver

  • 6 eggehviter

  • 1 ts salt

  • 2 ts vaniljepulver

  • Sjokoladekrem:
  • 250 g mykt smør

  • 5 ts vaniljepulver

  • 50 g Sukrin Gold

  • 4 ss kokosmelk (f.eks Go-Tan)

  • 6 eggeplommer

  • 3 ss kakao

  • Sjokoladetrekk:
  • 200 g mørk sjokolade (70%, da det kan bli litt for kraftig smak med mer)

  • 2 ts vaniljepulver

  • 100 g smør

  • 1 ts salt

  • 10 dråper Stevia

  • 1 ss kokosmelk

Næringsinnhold per 100g

Karbohydrater7g
Net karbohydrater0g
Fett40g
Protein9g
kcal435

FREMGANGSMÅTE

  • Bunn:
  • Sett ovnen på 175C med over -og undervarme.
  • Skill eggene. OBS: Sørg for at det ikke kommer noe plomme i eggehviten.
  • Mal nøttene. Her bruker jeg en stavmixer. Pass på at de ikke blir helt finmalte.
  • Bland nøttene sammen med bakepulveret, saltet og vaniljepulveret.
  • Bland så mandler og salt sammen med hendene eller annet egnet redskap.
  • Pisk eggehviten i en bolle og tilsett Sukrin Gold litt etter litt helt til du har en stiv marengs.
  • Bland så forsiktig inn nøttene sammen med marengsen med hjelp av en slikkepott.
  • Legg bakepapir i en langpanne og fordel deigen utover med slikkepotten.
  • Stek så i 20-25 minutter, og sett den så på en rist og la den avkjøles helt.
  • Sjokoladekrem:
  • Sørg for at smøret er mykt og bland det sammen i en kjøkkenmaskin med Sukrin Gold til det blir kremete.
  • Tilsett så eggeplommene og rør godt sammen.
  • Deretter blander du inn kakao, kokosmelk og vaniljepulver. Smak til så du finner søtsmaken du liker.
  • Fordel til slutt kremen over bunnen (som må være avkjølt!), og sett så bunnen til avkjøling helst et par timer.
  • Sjokoladetrekk:
  • Smelt smør og sjokolade i et vannbad (bolle i kasserolle med vann). Pass på at vannet ikke blir for varmt og at sjokoladen bare smelter og ikke korner seg.
  • Når smøret og sjokoladen smelter blander du det sammen til en myk masse.
  • Tilsett de andre ingrediensene (vaniljepulver, Stevia, salt og kokosmelk) og rør sammen.
  • Deretter lar du massen avkjøle seg før du fordeler den forsiktig over sjokoladekremen.
  • Så avslutter du med igjen å avkjøle hele kaken til trekket har stivnet.
  • Når det er gjort kan du skjære den opp i stykker.

Tips

For sjokoladekremen er det smart å lage en lake av søtningsmidlene. Da kan du gjøre dette før du blander det sammen med smøret. Da unngår du den litt kornete følelsen fra Sukrinen når du spiser kaken.

Får du rester til overs er det bare å legge stykkene i fryseren.