Søtpotet fries En siderett for “refeed” dagen i uken. Les mer om syklisk keto her. Næringsinnhold (100g) Karbohydrater 20g Net karbohydrater 17g Fett 5g Protein 2g kcal 127 Tips Søtpotet: Ikke fall for fristelsen å kjøpe de ferdige søtpotet friesene i butikken da de inneholder mye rart. Økologisk er uansett alltid å foretrekke (Kolonial). Kokosolje: […]
Søtpotet fries
En siderett for “refeed” dagen i uken. Les mer om syklisk keto her.
2
40 min
Enkel
INGREDIENSER
500g søtpotet (skjært opp i strimler)
30 ml smeltet kokosolje eller smeltet smør.
Smak til med ditt favoritt krydder som timian og rosmarin eller salt og pepper
Næringsinnhold (100g)
Karbohydrater | 20g |
Net karbohydrater | 17g |
Fett | 5g |
Protein | 2g |
kcal | 127 |
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 220C og smelt enten kokosolje eller smør.
- Skjær søtpoteten opp i strimler. Jo tykkere jo lenger tid tar det å steke i ovnen. Ca i 0,5cm i tykkelse pleiere å bli bra, men pass da på at de ikke blir brent. Øvelse gjør mester.
- Bland søtpoteten med olje eller smør, og krydder.
- Legg søtpoteten spredt utover på en stekeplate med bakepapir.
- Stek i 20 – 40 minutter. Du kan bruke en gaffel for å sjekke om den går enkelt gjennom.
Tips
Søtpotet: Ikke fall for fristelsen å kjøpe de ferdige søtpotet friesene i butikken da de inneholder mye rart. Økologisk er uansett alltid å foretrekke (Kolonial).
Kokosolje: Økologisk kokosolje (Kolonial)
Smør: Økologisk Røros smør (Kolonial).
Salt: Økologisk Himalayasalt (Kolonial).
Pepper: Økologisk Pepper (Kolonial)