Kollagenbrød Keto brød med kollagen Næringsinnhold per 100g Karbohydrater 2g Net karbohydrater 0g Fett 18g Protein 31g kcal 298 Tips Kollagen: Her anbefaler vi jo selvfølgelig vårt eget protein. Det finner du i nettbutikken vår. Mel: Mandelmel og sesammel finnes i de fleste helsekostbutikker. Sesammel er både billigere og har mindre karbohydrater enn mandelmel, men […]
Kollagenbrød
Keto brød med kollagen
20-25 skiver
60+ min
Enkel
INGREDIENSER
8 ss kollagen protein
6 ss mandelmel eller sesammel
5 stk egg
1 ss smakløs MCT olje
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
Ett knipe Himalaya salt
Næringsinnhold per 100g
Karbohydrater | 2g |
Net karbohydrater | 0g |
Fett | 18g |
Protein | 31g |
kcal | 298 |
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- Legg ett bakepapir i en brødform.
- Skill eggeplommene og eggehvite i hver sin bolle.
- Pisk eggehvitene til den begynner å stivne. Sette til side.
- Bland sammen de tørre ingrediensene (kollagen protein, mandelmel, bakepulver, fiberhusk og Himalaya salt) sammen og sett til side.
- Visp sammen de våte ingrediensene (eggeplommer og MCT olje) og sett til side.
- Tilsett de tørre og de våte ingrediensene i eggehvitene og bland til de er godt innarbeidet. Røren din vil bli tykk og seig.
- Hell røren over i brødformen.
- Stek i 60 minutter. Brødet vil heve seg i ovnen.
- Ta ut brødet etter endt steketid, og ta det ut av brødformen. La det avkjøle seg helt. Brødet synker noen, og det er OK.
- Brødet kan nytes ferskt, eller oppbevares i kjøleskapet i opptil 5 dager.
Tips
Kollagen: Her anbefaler vi jo selvfølgelig vårt eget protein. Det finner du i nettbutikken vår.
Mel: Mandelmel og sesammel finnes i de fleste helsekostbutikker. Sesammel er både billigere og har mindre karbohydrater enn mandelmel, men har en så nøytral smak som mandelmel. Men vi har bakt brødet med begge typer mel og merket ikke noe til smaksforskjellen når brødet var ferdig.
Fiberhusk: Fiberhusk går også under navnet psyllium og du finner det både i flere dagligvare og helsekost.
MCT olje: Det er viktig at denne oljen er smakløs. Siden du allerede drikker Bulletproof kaffe med Brain Octane kan du også bruke Brain Octane i dette brødet 🙂