Grønnkål chips Dette blir ditt nye favoritt snack Nutrition Karbohydrater 2g Net karbohydrater 0g Fat 17g Protein 3g kcal 174 Tips Grønnkål: Dessverre er grønnkål en av de matvarene som på verdensbasis er mest sprøytet. Vi anbefaler på det sterkeste å finne en økologisk produsent, men ser at dette kan være vanskelig. På Meny har […]
Grønnkål chips
Dette blir ditt nye favoritt snack
2 porsjoner
> 20 min
Enkel
INGREDIENSER
1 pose eller bunt grønnkål
2 ss olivenolje
1 ts himalaya salt
Nutrition
Karbohydrater | 2g |
Net karbohydrater | 0g |
Fat | 17g |
Protein | 3g |
kcal | 174 |
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 170C vamluft
- Vask og riv opp grønnkålen opp i mindre biter (om du ikke har kjøpt ferdig kuttet grønnkål i pose).
- Legg grønnkålen i en bolle og bland sammen med olivenoljen. Du kan godt kna litt her for å sørge for at at oljen setter på grønnkålen.
- Bland så inn saltet. Vær obs på at du ikke trenger mye.
- Legg deretter grønnkålen på et stekebrett og vær obs på at grønnkålen ikke ligger oppå hverandre.
- Stek så i 5-10 minutter. Det er viktig at du følger med da de lett kan bli brent. 10 minutter kan i mange ovner være litt for mye.
- Når de er ferdig stekt lar du grønnkålen avkjøles på rist slik at de blir sprø. Evtl. kan du når du ser grønnkålen begynner å bli ferdig skru av ovnen og la de ligge i ovnen noen minutter for å tørke. Prøv f.eks 5 minutter i ovnen med ovnen på og 5 minutter i ovnen med ovnen av.
Tips
Grønnkål: Dessverre er grønnkål en av de matvarene som på verdensbasis er mest sprøytet. Vi anbefaler på det sterkeste å finne en økologisk produsent, men ser at dette kan være vanskelig. På Meny har vi sett at de har grønnkål med norsk opprinnelse, men vi finner ikke ut i hvilken grad sterke gift midler er brukt på dette produktet.