Blomkålmos Som potetmos – bare bedre. Næringsinnhold per 100g Karbohydrater 2g Net carbs 0g Fat 7g Protein 2g kcal 350 Tips Om sideretten: Denne retten kan brukes til det meste du er vant til å bruke potetmos i dag, samtidig som det passer veldig godt til de fleste fiskeretter med hvit fisk. Avhengig av hvor […]
Blomkålmos
Som potetmos – bare bedre.
Porsjoner
2 porsjoner
Tid
> 20 min
Nivå
Enkel
INGREDIENSER
1 stk blomkål
Himalayasalt
Malt pepper
Malt muskatnøtt
Hvitløkspulver
Smør
Næringsinnhold per 100g
Karbohydrater | 2g |
Net carbs | 0g |
Fat | 7g |
Protein | 2g |
kcal | 350 |
FREMGANGSMÅTE
- Del opp blomkål i biter. Jo mindre – jo raskere koke / damp tid
- Damp til den er halvmyk. Du kan koke også, men damp sikrer mer av næringsstoffene
- Bruk stavmixer og mos blomkålen sammen med krydder
- Smak på mosen mens du blander så du får den smaken du ønsker.
Tips
Om sideretten: Denne retten kan brukes til det meste du er vant til å bruke potetmos i dag, samtidig som det passer veldig godt til de fleste fiskeretter med hvit fisk.
Avhengig av hvor lenge du bruker stavmixeren kan du servere denne med litt tygge motstand eller blande den så godt at den blir en myk puré.